fbpx

Dymchuk Gallery оголошує другий відкритий конкурс для молодих українських художників віком до 35 років

З 20 листопада по 25 січня відкрито прийом заявок на участь в OPEN CALL 2017 від українських художників віком до 35 років. До розгляду приймаються проекти від художників або колективів, що постійно працюють разом. Проекти можуть складатися з робіт виконаних у різних жанрах і медіа, також не обмежується тематика та проблематика, з якою працює художник/ки. Не прийматимуться до розгляду роботи, що концептуально не оформлені в проект, а представляють собою поодинокі твори. Переможцеві OPEN CALL 2017, якого обере журі, буде надана можливість реалізувати свій проект навесні 2017 року в просторі галереї, технічна, медіа та менеджерська підтримка проекту, а також гонорар.

За рішенням міжнародного журі переможицею OPEN CALL 2016 стала львівська художниця, яка ховається під псевдонімом KINDER ALBUM. У вересні-жовтні 2016 року в Dymchuk Gallery експонувався проект KINDER ALBUM під назвою «Скажи НІ кольоровим трусам!». Особливістю проекту є інтерективність та залучення відвідувачів до створення експозиції, адже кожен власноруч друкував постер з досить провокативними гаслами, який залишав на стіні або забирав собі. KINDER ALBUM – одна з небагатьох українських художниць, яка послідовно та досить рішуче підіймає питання гендерної нерівності, об’єктивації жіночого тіла та “гріховності” тілесних насолод у розумінні пристойної публіки. Саме критичність проекту та його партисипативний характер зацікавили як журі, так і Dymchuk Gallery, та у кінцевому рахунку забезпечили перемогу KINDER ALBUM.

Ознайомитися з вимогами до заявки та отримати вичерпну інформацію про конкурс можна за посиланням або написавши на [email protected].