fbpx

Dymchuk Gallery на Art Copenhagen 2015

У минулі вихідні в столиці Данії – Копенгагені – завершився 19-й ярмарок сучасного мистецтва Арт Копенгаген 2015. Серед учасників ярмарку було представлено дві галереї зі Східної Європи – Vimm Gallery з Праги, а також київська Dymchuk Gallery. Не дивно, що обидві галереї викликали жвавий інтерес у публіки.
На стенді Dymchuk Gallery були представлені твори декількох поколінь українських художників. Роботи Юрія Соломка, виконані в різних техніках на географічних картах, та вельми репрезентативні для його творчості, зацікавили не тільки глядачів, а й данських колекціонерів. Серія фотографій Наталії Шульте «Resignation» і скульптура Назара Білика «Дощ» були включені до програми екскурсій, які щодня проводилися ярмарком і фокусувалися на найбільш цікавих роботах, представлених на стендах більш як сорока галерей. Також відвідувачі ярмарку могли поспілкуватися з Романом Мініним, чиї роботи відрізнялися своєю яскравістю та оригінальністю, а відтак незмінно викликали безліч коментарів.
В цілому, презентацію українського сучасного мистецтва у північно-європейському контексті можна назвати досить успішною. Dymchuk Gallery була почесним гостем ярмарку, отримавши спеціальне запрошення від організаторів, і сподівається на подальшу співпрацю не тільки з Арт Копенгаген 2015, а й рядом данських галерей.