fbpx

ЛЕСЬ ПОДЕРВ’ЯНСЬКИЙ ШЛЯХ ВОЇНА 2013

Dymchuk Gallery представляє каталог персональної виставки Леся Подев’янського “Шлях воїна”.

Лесь Подев’янський – відомий український художник. Бере участь у виставках з 1976 р. Роботи зберігаються в колекціях багатьох музеїв та галерей, серед яких, Національний художній музей України, Музей Російського мистецтва, Музей мистецтв Воронежу, Glasnost Gallery (Нюрнберг), Domino Gallery (Гетеборг) та в приватних збірках в США, Польщі, Канаді, Ізраїлі, Україні, Росії тощо.

Автор вступної статті –  кандидат мистецтвознавства, завідуюча лабораторії візуальних практик Інституту проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України Олеся Авраменко.

“Колись ще в юності Лесь Подерв’янський дізнався, що талант справдешнього воїна-самурая визначався не лише опануванням власної фізичної сили, умінням битися і перемагати, а ще —  за традицією — володінням пензлем, тобто малюнком, живописом й пером, тобто словом та образом. Тоді ж усвідомив, що неважливо чим займатися:  чи битися, чи писати — картину або драму, — робити це треба вільно, безстрашно, не зраджуючи собі ані на мить, без пози. Тоді тобі все відкриється. І таки відрилося”.

Олеся Авраменко

Тверда палітурка: 35 стрінок
Розміри: 296 х 210 мм

PDF