fbpx

Dymchuk Gallery представлятиме українське мистецтво в Базелі

Цього року Dymchuk Gallery представить українських художників на одному з найавторитетніших майданчиків сучасного мистецтва в світі – в швейцарському Базелі.

З 16 по 21 червня  ярмарок сучасного мистецтва VOLTA 10[i], що святкує своє десятиріччя, запропонує колекціонерам, кураторам, музейникам та простим відвідувачам добірку сучасного мистецтва з шести континентів. В ярмарку приймуть участь 68 експонентів, понад 50 галерей вже презентували свої проекти в рамках попередніх видань VOLTA. Окрім власне базельського випуску з 2008 року VOLTA проходить також у Нью-Йорку. VOLTA позиціонує себе як дуже мобільний, відкритий для експериментів і нового мистецтва ярмарок з акцентом на високій якості представлених творів. Ярмарок проходить одночасно зі славнозвісним Арт-Базелем та є своєрідним містком для перспективних галереї з усього світу до найпрестижнішого арт-форуму Арт-Базель.

Ювілейний ярмарок VOLTA 10 пройде в стінах нещодавно відремонтованого Markthalle, що слугує своєрідним архітектурним орієнтиром старого Базеля. Україну представлятиме київська Dymchuk Gallery. На стенді галереї можна буде побачити та придбати роботи трьох українських художників, яких без перебільшення називають класиками сучасного українського мистецтва – Ігоря Гусєва, Василя Цаголова та Арсена Савадова. Означені художники не обійшли увагою останні події в Україні та представлять на розсуд європейського глядача своє бачення революції. Ігор Гусєв представлений трьома роботами – дві з серії «Платформи вічності» і одна з циклу «Лицарі революції». Василь Цаголов, що виставляв свій проект «Привид революції» напередодні славнозвісних подій на персональній виставці в Dymchuk Gallery, покаже одну роботу з цієї серії і одну нову щойно створену. Творчий доробок Арсена Савадова буде представлений двома фотографіями з циклу «Донбас-Шоколад», створеного в далекому 1997 році. Нині ці світлини отримали нове життя та наповнилися новими сенсами.

Куратор ярмарку Аманда Коулсон так коментує участь єдиної української галереї у шоу: «Ми слідкуємо за подіями у вашій країні і дуже раді, що за таких складних часів Dymchuk Gallery знайшла можливість представляти українське мистецтво в Базелі. Ми з хвилюванням та цікавістю чекаємо зустрічі з українським сучасним мистецтвом».

 


[i] Ярмарок сучасного мистецтва VOLTA був заснований в Базелі в 2005 році дилерами Каві Гупта (Чикаго) , Ульріхом Вогом (Франкфурт) і Фрідріхом Локом (Берлін).

За додатковою інформацією та коментарями художників, будь ласка, звертайтесь на info@dymchuk.com або  за тел. 379 12 70