fbpx

12 квітня в Одесі виступить легендарний Марк Рібо

За підтримки Dymchuk Gallery в Одесі відбудеться єдиний в Україні концерт гітариста Марка Рібо.

Том Вейтс. Джон Зорн. Девід Сильвіан. Арто Ліндсей. The Lounge Lizards. Медескі Мартін Вуд. Елвіс Костелло. Роберт Плант. The Black Keys. Маріанна Фейтфулл. Елтон Джон. Аукцыон. Дайана Кролл. Майк Паттон. Лорі Андерсон. Що може бути спільного у цих абсолютно різних, але однаково великих музикантів? Все просто – всі вони вдавалися до допомоги одного з найяскравіших і неординарних гітаристів нашого часу – Марка Рібо .

Саме гітара Марка Рібо звучить у класичних альбомах Тома Вейтса середини 80 -х років. Саме Марк Рібо допоміг знайти Вейтсу новий саунд, нове рішення. Саме він надав настільки шизофренічний відтінок і присмак цим записам. Наступним був Елвіс Костелло. Зовсім інший рівень. Якщо Том Вейтс був зіркою андеграунду, Костелло був цілком мейнстрімовим артистом. Але й тут Марк Рібо видав пару-трійку неперевершених у своїй модальній аритмічній красі гармонійних рішень. Приблизно тоді ж Марк Рібо допомагає створити шедеври кабаре-нуарівської пісні Маріанні Фейтфулл для збірки пісень на вірші Аллена Гінзберга.

Зараз поява гітари Марка Рібо на кожній платівці означає лише одне – це буде цікавий, нестандартний запис. Зараз до його послуг вдаються як молоді талановиті блюз-рокери The Black Keys, так і перевірені часом мастодонти музики Роберт Плант або Елтон Джон. Марку Рібо не дають ніяких визначених резолюцій щодо його гри: грай те, що ти вважаєш за потрібне. І Рібо, як правило, не помиляється. Ніхто краще його не передає атмосферу запису. Його химерний блюз і нео-ноу-вейв естетика надають вишукану грацію кожній платівці, в якій він з’являється хоча б як сайдмен. Сильна, іронічна, потужна музика Рібо не вкладається в поняття класифікацій і категорій.

Одесу Марк Рібо зі своєю групою Ceramic Dog відвідає в рамках європейського міні-туру. 9 концертів протягом 10 днів: Данія, 2 концерти в Бельгії, 2 в Швейцарії, 2 у Франції та Одеса. Ceramic Dog звучать переважно як експериментальний проект. Сам Рібо описує стилістичні смаки групи, як фрі-панк-фанк-експериментал-психоделік-пост-електроніка. Але головне тут, звичайно ж, безумовна майстерність усіх виконавців. Крім Марка Рібо до складу входять басист Шаазад Ізмаїл, який до цього переграв з купою знаменитостей від Лорі Андерсон і Тома Вейтса до Джона Зорна, і барабанщик Чес Сміт, відомий за виступами з Mr. Bungle і Фредом Фріто.

Організатор концерту DymchukArtPromotion

Квитки на концерт можна придбати на сайті

????